LIFTHEAVY

Träning, kost och en del inspirationsinlägg

BACK

Kategori: Allmänt

Hej igen,
haft jäääävligt mycket att stå i senaste veckan så har inte hunnit med bloggen ordentligt. Min bästa polare råkade riktigt illa ut. Jobbat ihjäl mig. Hjälpt till på landet. Försökt planera en kaosad midsommar. Tränat.
Ja ni förstår nog!
 
Träningen har gått sådär, inte hunnit med de pass jag velat och diskbråcket har gjort sig påmint. Men bara jag anpassar övningar efter det och inte kör övningar med en hög belastning på ländryggen går det okej och jag kan kötta på helt okej. Har iallafall hunnit köra:
Mage och bröst i fredags, tog kortlunch och körde ett superset bestående av 3 övningar mage. Blev 10 set totalt. Situps med vikt, benlyft med vikt och plankan. Sen drog jag förbi gymmet en snabbis efter jobbet och körde bröst.
Ben i lördags, gick väl helt okej. Liggande benpress, sittande benpress i maskin, framsida spark, liggande baksida-curl. Sen sa ryggen ifrån så jag gick en PW på en mil efter också i solen.
Biceps och triceps i lördags. Roligt pass som fan! Körde med tjejen och fick pass. Ökat i båda, sen jag skärpte till mig med kosten så nu blev man lite mer taggad! Hade grymt tryck.
 
Ökningarna var(utan pass) :
Curl med EZ-stång från 12,5 på varje sida ---> 15kg på varje sida. 8 reps 
Maskincurl från 67 kg ---> 77kg (6 reps). Maskinen är maxad på 85 så snart är jag där.
Skullcrushers från 13,75kg på varje sida ---> 15 kg på varje sida. 9 reps
Pushdowns med stång från 70kg ---> 75kg. Cablecrossen går till 80 kg så den är också maxad snart
 
Igår blev första passet jag hann med sen i söndags, rev av axlar och traps. Inget speciellt att säga om det passet. Gick väl helt okej. 12 set totalt. 3 set pressar, 3 set hantellyft åt sidan, 3 set pressar i cablecross med dropset och sedan 3 set utåtrotationer för stabilitet i axeln. 
 
Dagens kost:

Hann inte äta frukost hemma eftersom jag var helt paj då jag varit på sjukhuset hos min polare inatt. Så tog med en macka och en proteinshake till jobbet. Och 2 koppar kaffe på det. Tog även en multivitamintablett som vanligt imorse. Nu lite glass på jobbet. Lunch blir hamburgare på fullkornsbröd med 300g köttfärs. Kvarg till mellanmål med proteinpulver nedblandat, sedan kyckling och ris till middag. 
Protein totalt 180-200g beroende på om det slinker ner en proteinshake ikväll eller inte
Kcal: Svårberäknat idag, runt 2000-2500 skulle jag tro.
 
Hinner inte träna idag heller eftersom jag ska köpa dricka och mat till midsommar. Men så är det ibland. Ska försöka hinna med ett pass imorgon iallafall. Och på söndag.
 

Folks jävla åsikter

Kategori: Allmänt

 
Hej, riktigt länge sen nu men tänkte göra ett nytt försök. Kommit ifrån platån rejält iallafall. Droppat 14 kg fett och bara tappat 5-10% styrka som jag håller på att ta tillbaka nu när jag ligger på kaloribalans igen. Aja whatever hoppas det forsätter! Varför ska alla hålla på och klaga på folk som tränar? Fattar fan inte det. Jag gillar inte tårta t.ex, så om jag blir bjuden brukar jag inte ta. Då är jag tråkig och "borde leva lite". Vadå borde leva lite? Jag gillar inte ens tårta. Men det fattar folk inte. Samma sak om man hoppar efterrätten eller vad som helst för att man tänker på formen. Då blir det ett jävla gnäll. Och tar man efterrätten så är det också konstigt - varför håller du på och äter massa skit när du tränar så mycket? Fattar fan inte. Man får inte dricka proteinshake. Inte göra matlådor för veckan och ha koll på protein/kcal. Att klaga på oss är tydligen okej men skulle man säga minsta lilla till ett fetto så skulle det bli ett jävla liv. Och det är fan inte genetiskt att vara fet. Jag kämpar varje dag för att inte lägga på mig onödigt fett och att släpa sig till gymmet 5-6 dagar i veckan är inte alltid det roligaste även om det oftast är det. Vad man än gör så är det fel om man tränar. Gå och lägg er och låt oss vara.
Körde iallafall rygg och triceps igår. Blev 17 set rygg och 11 set triceps. Passet såg ut enligt följande:
 
Rygg
2 set Uppvärmning
4 set latsdrag 8-12x75kg
4 set rodd i maskin
3 superset chins 14 reps, 11 reps och 7 reps följt av latsdrag med smalt grepp
3 set low-row
 
Triceps
2 set uppvärmning
3 set Skull crushers med EZ-stång, 12,5kg på varje sida
3 set push down med rep, 75 kg
3 set triceps press med enarmshandtag i cable crossen
2 set liggande tricepspress med hantel
 
Gårdagens kost: 200g kvarg med en halv skopa whey till frukost Hemmalagad wok med ris till lunch Egen bakad kvargscone med en proteinshake till mellanmål Proteinshake efter gymmet Falukorv med pasta till midddag efter gymmet (tyvärr) 2 korvar till kvällsmål
Protein: 195g Kcal: 2500